Klank en trillingen


Klankschalen en trillingen

Ieder mens heeft zo zijn eigen specifieke methoden en technieken om een gevoel van welzijn te ervaren. Alles in de natuur bestaat uit trillingen. Door trilling worden de cellen in ons lichaam aangesproken. Klank is een hoorbaar geworden trilling.

Klankschalen therapie is in de eerste plaats een verinnerlijkingproces dat de mens uitnodigt tot het luisteren naar zichzelf. Het helpt het gevoel van eigenwaarde te herwaarderen.

Wat zijn klankschalen

Klankschalen zijn ronde metalen schalen met een diameter van ongeveer acht tot veertig centimeter. De klankschalen komen vanouds uit Tibet. Bij ons zijn ze pas bekend geworden rond 1970.

De oude klankschalen bestaan uit een legering van maar liefst zeven metalen (goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood) die overeen komen met de metalen van de zeven dichtstbijzijnde planeten, met 7 grondtonen (c,d,e,f,g,a,b)


Wat is klank

Klank is energie, ritme, melodie en harmonie. De klankschalen hebben een veelvoud van frequenties en polychrome (veelkleurige) klanken, natuurtonen en intervallen met een uitermate grote rijkdom aan boventonen. Mede omdat de stemming niet is aangepast, ontstaat er een ruimtelijke, zwevende klank met de productie van alfagolven. Deze harmoniserende klank werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.